Brochurer, der hjælper i en svær tid

Brochurer

Download brochurer

Du kan enten downloade den enkelte brochure, eller få udleveret ​den i printet form ved henvendelse til vores kontor.​

Min sidste vilje bliver nu digital

Nu kan du sikre, at du får lige præcis den begravelse eller bisættelse, du ønsker. Med den nye digitale løsning ”Min Sidste Vilje” kan du gennem hele livet tage stilling til, hvad du ønsker i døden – og sikre, at dine pårørende får besked om det. Løsningen er helt gratis at bruge.

Hidtil har vi ikke i Danmark kunnet være sikre på, at ønsker for vores begravelse eller bisættelse blev kendt. De pårørende risikerede først at kende til den afdødes ønsker til afskeden for sent – i værste tilfælde efter den havde fundet sted. Papirudgaven blev måske aldrig fundet. Det sker også ofte, at familier er i tvivl eller uenige om, hvordan de skal arrangere det sidste farvel til deres kære.​​

Læs mere om min sidste vilje

“Min sidste vilje” giver mulighed for at udforme en skriftlig erklæring, som fortæller, hvad man ønsker i forbindelse med sin begravelse.

“Min sidste vilje” er en fortrykt formular, som man kan ringe og bestille hos os, downloade den her på siden, eller få den udleveret ved at henvende sig i vores forretning.

Det er vigtigt, at de pårørende er bekendt med ønskerne i dette dokument.

Derfor anbefales det, at genparten af dokumentet aeveres til et familiemedlem eller til Farsø Begravelsesforretning.

En børnebog, der handler om døden…

Børnene Tut og Tobias har mistet deres onkel, og bogen handler om de tanker, børnene gør sig omkring hans død. Hvor er han henne? Og hvad betyder det at stille træskoene?

Det er vigtigt, men svært at tale om døden. ”Hvor går man hen, når man går bort?” kan ved fælles læsning eller højtlæsning være med til at sætte ord på det at miste et familiemedlem eller en ven og give stof til samtale mellem børn og voksne.

​“Hvor går man hen, når man går bort?” er skrevet af Aage Brandt med tegninger af Palle Bregnhøj. Bogen er indlæst på CD af skuespiller Lone Hertz. Bogen med CD kan fås hos os ved at henvende dig til Farsø Begravelsesforretning.

Elysium Begravelsesopsparing

I livets mange faser tager vi hele tiden stilling.

Den sidste fase i livet er døden.

Den kan virke skræmmende, men vi kan forberede os selv og hjælpe vores efterladte i sorgen.

Du behøver ikke vente til sidste stund, men kan gøre det i god tid ved at tage stilling.

Du kan f.eks. udfylde ’Min sidste vilje’, så dine efterladte kender dine ønsker, og samtidig etablere en opsparing, der matcher ønskerne, så dine pårørende ikke står med økonomiske udfordringer midt i sorgens stund.

Hvad er Elysium Begravelsesopsparing?

Elysium Begravelsesopsparing er en opsparingsforening for alle over 18 år, der ønsker at sikre, at der er økonomiske midler til rådighed til egen begravelse/bisættelse. Medlemmerne af Brancheforeningen Danske Bedemænd tilbyder en sikker og godkendt opsparingsordning, som gør det muligt selv at drage omsorg for udgiften til egen begravelse/bisættelse.

Nemt at tage stilling

”Har man først nedfældet sine ønsker i den digitale løsning, kan man i langt højere grad være sikker på at få sine ønsker efterkommet, når man ikke er her længere. Det giver også en tydelig rettesnor for afskeden for de pårørende. Vi oplever at det er en utrolig stor hjælp for de pårørende, at deres kære allerede har taget stilling”

Det fortæller Ditte Immersen Dalgaard, indehaver af Vesthimmerlands Begravelse og Farsø Begravelsesforretning. Hun er medlem af Danske Bedemænd og er derved én af de bedemænd, som er klædt på til at rådgive om de nye digitale løsninger.

Hun har i forvejen flere års erfaring med Min sidste vilje i den gamle papirform. Men som medlem af brancheorganisationen kan hun ikke bare rådgive – men også bistå med praktisk hjælp i den nye digitale løsning.

“Man kan med NemID helt selv oprette både ”Min sidste vilje” og begravelsesopsparing i Elysium. Men volder den del problemer, kan jeg i kraft af mit medlemsskab af Danske Bedemænd være behjælpelig med at få oprettet både det ene og det andet i forhold til individuelle ønsker, og indholdet kan til enhver tid ændres, hvis forudsætningerne ændrer sig. I begge tilfælde vil man kunne tilknytte pårørende, som vil få besked om aftalerne, når de er blevet oprettet. På den måde kan man sikker på, at de pårørende faktisk kender til, at man har oprettet ”Min sidste vilje”, ligesom det er muligt, at de pårørende får besked om ”Min sidste vilje” når man en dag går bort og registreres død,” siger Ditte Immersen Dalgaard.

​Kontakt:

Ditte Immersen Dalgaard

Vesthimmerlands Begravelse: (+45) 98 64 18 69

Farsø Begravelsesforretning: (+45) 98 63 13 24​​

Hvad koster en bedemand?

Der kan være meget stor forskel på, hvor det koster at få hjælp af en bedemand i forbindelse med en bisættelse eller en begravelse. Vi tilbyder ikke faste priser, fordi vi mener, at der skal være plads til at arrangere en sidste afsked ud fra individuelle ønsker. Vi tilbyder dog løsninger for dig, der ønsker en billig pris på vores hjælp og for dig, der har nogle særlige ønsker, som du gerne vil have opfyldt.

Du kan finde et priseksempel på vores hjælp her, hvor du kan finde priser på henholdsvis afholdelse af begravelse og bisættelse.

Send en mail Ring til os